React Native Vector Icons Nasıl Kullanılır?

React native vector icons nasıl kullanılır? Neler yapmalıyız bu konudan bahsedelim. Uygulama geliştirmek için popüler yapısıyla React Native için vector icons elementinin kolay ve kullanışlı yapısını anlatacağız. Öncelikli olarak react native dersleri yazımızı okumanızı öneririz. Tabs kısmında yada uygulama içinde kullanabileceğimiz bu elementle keyifli ikon tipleri sayesinde güzel görünümlü uygulamalar yapabiliriz. Vector icons kullanımı nasıldır ve platformlara göre uyumlu kullanımından bahsedelim.

React Native vector icons install kullanımı

React Native vector icons install yapabilmeniz için öncelikle console kullanımı yapmamız gerekiyor. Console içersinden cd komutu ile react native icons install komutunu çalıştırcağımız proje içine giriyoruz. Giriş yaptıkdan sonra aşağıdaki komutlarla vector icons elementini projemize dahil ediyoruz. Bu işlem sayesinde node_modules altına react-native-vector-icons elementini eklemiş oluyoruz. Aşağıdaki kod bloğundaki adımları yapmanız gerekmektedir. Aşağıdaki adımları yaptıktan sonra react native vector icons kullanımı bilgisini aktaralım.

$ npm install react-native-vector-icons --save
$ react-native link 

React Native vector icons list

React Native vector list içersinde hangi ikonlar yer almakda nasıl kullanırız bu konumuza değinelim. Vector icons listesi içintıklayınız. İcons eklentisini projemize dahil ediyoruz. Dahil ettikten sonra icon kodunuda görünmesini istediğimiz yere yapıştırıyoruz. Örnek import ve ikon kullanımı için:

// Proje Dahil Etme
import Icon from "react-native-vector-icons/Ionicons";

// İkon Kullanımı <Icon name="ios-add" color="#ccc" size={30} />

Yukardaki örnekde ios platformu için nasıl kullanıldığına değindik. Peki bu işlemde neler yaptık. Name etiketi ile icon kodunu belirttik, size ile boyutunu ve color ile rengini belirtiyoruz. Peki bunu android platformu için nasıl yapabiliriz. Aşağıdaki örneğimizi inceleyelim.

// Proje Dahil Etme
import Icon from "react-native-vector-icons/Ionicons";

// İkon Kullanımı <Icon name="md-add" color="#ccc" size={30} />

Yukardaki örnekde name ile belirttiğimiz kod bloğu android için geçerli olan koddur. Bu şekilde yaptığımız zaman android içersinde açılcak fakat ios içinde çalıştırmayacaktır. Peki her iki platforma uyumlu nasıl yapabiliriz? Vector icons haricinde "Platform" projemize dahil etmeliyiz. Lütfen aşağıdaki kod bloğuna dikkat edelim.

// Platform Özelliğini Dahil Etme
import { Platform } from "react-native";

// Proje Dahil Etme import Icon from "react-native-vector-icons/Ionicons"; // ... <Icon name={Platform.OS === "ios" ? "ios-add" : "md-add"} color="#ccc" size={30} />

Platform özelliğini dahil ettikden sonra Platform.OS (ios platformu) ise "ios-add" değilse "md-add" olarak android platformunda iconun düzgün görüntülenmesini sağlıyoruz.

Co-Founder | Art Director Emre Alkaya
Co-Founder / Art Director
16.11.2018

ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİZ?

BİZE ULAŞIN